Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
februari 26, 2020 2:33 pm

Geen reden tot paniek om coronavirus

Er komen steeds meer coronapatiënten bij in Nederland. De vraag of er ook maatregelen in Nederland nodig zijn, leeft natuurlijk ook op scholen. De GGD geeft aan dat als er geen symptomen zijn er ook geen actie nodig is.

Lees meer
Nieuws
februari 26, 2020 9:48 am

Een doorstroomtoets voor kansengelijkheid

Leerlingen op de basisschool doen in plaats van een eindtoets een doorstroomtoets die gelijk na het schooladvies in groep 8 wordt afgenomen. En er komt voor alle kinderen een vast inschrijfmoment komen op 1 april. Die plannen staan in een wetsvoorstel van minister Slob.

Lees meer
Blog
februari 13, 2020 10:10 am

Betrokken bij de schoolkeuze

Onlangs bezocht ik de ouderkamer van een Utrechtse basisschool. De coördinator had me uitgenodigd om ouders uit te leggen wat er allemaal speelt bij het schooladvies en de schoolkeuze voor voortgezet onderwijs. Hun kinderen zitten in groep 6 en 7 en zijn al bezig zich te oriënteren op hun schoolkeuze na groep 8. Wat zeggen ouders over het schooladvies? Ik deel graag een aantal opvallende zaken.

Lees meer
Nieuws
februari 13, 2020 9:57 am

Registratie van lesuitval

Lesuitval is voor ouders een grote ergernis. De Onderwijsinspectie zou scholen erop moeten controleren, maar de uren die vervallen worden niet geregistreerd. De Algemene Onderwijsbond (AOb) start vanaf dinsdag 18 februari een meldpunt waar ouders hun klachten kunnen doorgeven.

Lees meer
Nieuws
februari 12, 2020 10:18 am

Boze ouders naar minister Slob

Afgelopen week was het gesprek van Boze Ouders met minister Slob en beleidsmedewerkers. Deze afspraak was toegezegd toen de organisatie op 20 januari naar de Onderwijsinspectie in Utrecht ging.

Lees meer
Nieuws
februari 11, 2020 10:23 am

Veilig internetten

Thuis, onderweg en in de klas. Er valt niet aan te ontkomen, want internet is in de huidige tijd overal. Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlandse ouders het zien als een verrijking maar wel duidelijke afspraken willen maken met hun kind over het online gedrag.

Lees meer
Nieuws
februari 4, 2020 10:30 am

Aantal thuiszitters groeit

Het aantal kinderen dat langer dan 3 maanden niet naar school gaat, is het afgelopen jaar weer gestegen. Was er in 2018 nog sprake van 4.479 thuiszitters, het afgelopen jaar waren het er 4.790. Dat is een toename van 311. En dit zijn de officiële cijfers, er zijn sterke aanwijzingen dat het werkelijke aantal nog veel hoger ligt.

Lees meer
Nieuws
februari 3, 2020 10:35 am

Mogelijkheden voor een tussenjaar

Als uw kind (nog) niet weet wat hij na de middelbare school wil gaan doen, is een tussenjaar een mogelijkheid. Maar wat zijn de regels en waar kunt u terecht voor informatie?

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.