Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Geen reden tot paniek om coronavirus

Geen reden tot paniek om coronavirus.

26 februari 2020 Nieuws

Er komen steeds meer coronapatiënten bij in Nederland. De vraag of er ook maatregelen in Nederland nodig zijn, leeft natuurlijk ook op scholen. De GGD geeft aan dat als er geen symptomen zijn er ook geen actie nodig is.

Premier Mark Rutte zei vorige week dat het kabinet werkt aan noodscenario’s voor het geval het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus zo hoog wordt, dat de ziekte niet meer kan worden ingedamd. De premier geeft expliciet aan dat kinderen gezien de huidige situatie gewoon naar school kunnen blijven gaan.

Er is momenteel dan ook geen aanleiding om scholen te sluiten. Kinderen moeten dus naar school of kinderopvang. Voor leerlingen met bijzondere gezondheidsrisico’s kan in overleg met de GGD een uitzondering worden gemaakt. Leerlingen waarvoor een quarantaineadvies geldt zijn vrijgesteld van de leerplicht.

De GGD en het RIVM houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Meer informatie kunt u lezen op de website van de GGD. Het RIVM stelde een overzicht samen met antwoorden op veel gestelde vragen. Op de website van de Rijksoverheid vindt u ook meer informatie.

Gerelateerde onderwerpen

Ziekte

Kinderen die ziek zijn kunnen in de meeste gevallen gewoon onderwijs blijven volgen.

Lees meer

School als gezondere omgeving

Nederland moet gezonder worden. Daarom zijn in een Nationaal Preventieakkoord afspraken gemaakt over de aanpak van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Ook op scholen is er nog veel te winnen op het gebied van gezondheid. Directeur Lobke Vlaming tekende het akkoord namens Ouders & Onderwijs.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.